Donează o carte!

Noi, la Editura ACT și Politon, înțelegem importanța cărților în viețile oamenilor, în dezvoltarea lor și în felul în care ajungem să privim lumea din jur. Indiferent că vorbim despre cărțile care își pun amprenta asupra copilăriei și adolescenței noastre, despre cărțile de dezvoltare personală care ne provoacă să fim în fiecare zi mai buni, până la cărțile despre sănătate și psihologie, noi știm că fiecare carte deschisă este o fereastră către lume.

Suntem convinși că ai devenit omul care ești astăzi și datorită cărților pe care le-ai citit de-a lungul anilor. Iar pasiunile tale au fost influențate și ele de cărți și de autori pe care i-ai citit cu plăcere.

Din păcate, statisticile ne arată că sunt tot mai puțini cei care aleg să citească o carte, consumul literar fiind constant în declin. Mai grav decât atât, în România sunt mulți copii și tineri care nu au acces la o bibliotecă sau pur și simplu, nu au șansa să descopere universul pe care îl ascund cărțile și lectura, ca și activitate recreativă și de dezvoltare personală.

Datele furnizate de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală arată că numai 8% dintre copiii cu vârste între 11 și 14 ani spun că citesc din plăcere. Ceilalți spun că nu le place, că nu au acces la cărți, sau că nu au timp pentru această activitate. Conform statisticii, numai 14% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani spun că citesc zilnic, iar 6% spun că citesc mai rar decât zilnic. *Sursa: Barometru cultural INCFC 2015

Ajută-ne să schimbăm statistica!

În ultimii ani am reușit să construim o comunitate de oameni pasionați în jurul Editurii ACT și Politon. Împreună cu aceștia, vrem să venim în sprijinul unor copii care, fie nu au deloc acces la cărți, fie ar avea nevoie de o bibliotecă mai bine dotată. Astăzi, în România, sunt sute de școli care au biblioteci improvizate sau în care, numai ideea de bibliotecă este un lux.

De aceea, am dat startul unei campanii de donații de carte, pe pagina de facebook Editura ACT și Politon www.facebook.com/actsipoliton/posts/2002796976633477

Suntem convinși că și tu ai acasă, uitate printre rafturi, multe volume care te-au influențat, pe care le-ai parcurs cu plăcere și care au avut un impact semnificativ asupra ta. Noi te invităm să le așezi confortabil într-un plic sau colet, să le transmiți pe adresa Editurii (Strada Înclinată, nr. 129, sector 5, București). Trebuie doar să ne anunți pe e-mail când preferi să trimitem curierul la tine acasă și să ne lași adresa la care trebuie să ajungă. Noi ne vom ocupa de costurile de transport, iar pentru fiecare titlu donat de tine până la 10 decembrie 2017, Editura ACT și Politon va dona încă un titlu unor copii din comunități vulnerabile.

Ajută-ne să schimbăm statistica, să ducem cărțile care pe tine te-au influențat acolo unde este mai mare nevoie de ele. Unde cărțile pot schimba viața celor care le vor primi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *