Nutella

Nutella! De unde îi vine numele și câte borcane se vând pe minut? 10 lucruri pe care nu le știai despre crema de ciocolată

Cui nu-i place Nutella, celebra cremă de ciocolată? Chiar dacă pe piață sunt zeci de produse asemănătoare care încearcă să copieze produsul, niciunul nu se compară cu crema originală Nutella. Deunăzi am stat la povești cu un italian ce l-a cunoscut pe Michele Ferrero, creatorul celebrei creme. Cu ajutorul prietenului Google am descoperit lucruri mai puțin cunoscute despre Nutella. Vi le spun și vouă:

1. Michele Ferrero (1925-2015), fondatorul Nutella, a fost cel mai bogat om din Italia cu o avere personală de 26 miliarde de dolari. Acesta a deținut brandurile Nutella, Mon Chéri, Kinder Chocolate, Ferrero Rocher, Tic Tacs și Kinder Eggs.

2. Un borcan de Nutella se vinde la fiecare 2,5 secunde. Da, cam cât timp ți-a luat să citești propoziția asta.

3. Pământul ar putea fi înconjurat de 1,4 ori cu cantitatea de Nutella care este vândută anual la nivel mondial.

4. Pe Instagram sunt aproape 8 milioane de fotografii cu hashtagul #Nutella.

5. În fiecare an se vând atât de multe borcane de Nutella încât numărul acestora ar putea acoperi Marele Zid Chinezesc de… 8 ori.

6. Cantitatea de Nutella produsă într-un an cântărește la fel de mult ca Empire State Building.

7. Nutella a fost inventată din sărăcie. Tatăl lui Michele Ferrero a început să producă crema de ciocolată Nutella atunci când cacaua era încă raţionalizată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Cacaua era scumpă în timp ce Italia încerca să-şi revină după terminarea războiului, aşa că în fabrică Pietro a început să experimenteze cu alunele pisate, pentru a înlocui produsul preţios. Astfel a fost creată Nutella, pe bază de alune.

8. Grupul Ferrero cuprinde Ferrero Rocher, Mon Cheri şi Kinder şi are peste 22.000 de angajaţi. Grupul avea în 2016 vânzări anuale de peste 10,3 miliarde de euro.

9. Numele de Nutella vine de la cuvântul englezesc „Nut” (alună) și sufixul latin pentru „dulce”, care este „ella”.

10. În anul 2013, cinci tone de Nutella în valoare de 16.000 de euro au fost furate dintr-o camionetă parcată în Germania.

Sursă: buzzfeed.com & adevarul.ro & wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *