Locul de parcare, copacul și energia pierdută

Printre cele mai comune probleme ale românilor de la oraș care se comportă ca la țară se numără locurile de parcare. De fapt, lipsa lor și apărarea unuia cu orice preț.

De câțiva ani, locul de parcare este o miză pentru unii dintre noi. Cu trecerea timpului a devenit mai prețios decât soția. În fond, ea se poate apăra și singură, pe când „locul” nu are pe nimeni. Ea îmbătrânește, pe când „locul” rămâne 90-60-90 (sau cât o avea).

Fac parte dintr-un grup de locatari și una din două postări conține o fotografie cu numărul unui automobil parcat pe locul altcuiva. Oamenii se ceartă, se înjură, își reproșează lucruri. De-ale vieții.

Ei, bine, mi-a venit și mie rândul. Am făcut „crima” de a parca pe un alt loc. Pe rug cu mine! La spânzurătoare! Ba mai rău, pentru a mă pedepsi, mi-a fost lăsat și un bilețel în geam.

Practic, cineva a avut răbdarea necesară să: mă înjure, să caute un alt loc de parcare, să vină lângă mașina mea, să facă poză, să o posteze pe Facebook, să scrie un text, apoi să caute un pix, să mai caute și o foaie și să scrie trei propoziții. Apoi, să-mi pună biletul la ștergător. Oamenii ăștia chiar n-au altă ocupație? Chiar așa aleg să-și piardă energia?

„Nu înțeleg de ce ai parcat aici. Eu…”

Dar, legat de locurile de parcare, am o altă poveste, cel puțin amuzantă. De când am părăsit orașul natal și am plecat la București, mi-am pierdut și locul de parcare de la casa natală (acolo unde, evident, niciun loc nu este plătit la Primărie). Probabil că l-am pierdut prin neprezentare. Rareori, când merg acasă, adică o dată la câteva luni, îndrăznesc să las mașina în spatele blocului. Am încercat să o iau în casă, dar ușa de la intrare nu este destul de încăpătoare.

Acum câțiva ani, într-o parcare goală și pe o „arșiță călduroasă preatoridă”, aleg locul unde obișnuiește să staționeze de ani buni un vecin. Nu l-am preferat din răutate, ci pentru că se afla la umbra unui copac bătrân. A doua zi, găsesc un bilețel la ștergător: „Nu înțeleg de ce ai parcat aici. Eu am plantat copacul, pe când tu erai doar un copil”.

img_4372

Foto: www.toonpool.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *